Hamburgere vole gotovo svi, a mini hamburgere sigurno neće odbiti niko. Mali simpatični zalogajčići daleko poznatijih velikih hamburgera ne samo što će dekorativno izgledati na tanjiru već garantujemo da će te se sigurno najesti.
Sastojci:
• mleko 200 ml
• voda 100 ml
• puter 60 gr
• brašno 500 gr
• suvi kvasac 1 kesica
• šećer 2 kašike
• so 2 kašikice
• jaja 2 kom
• susam po želji
• budimska salama 150 gr
• tost topi sir 100 gr
• krem sir 250 gr
• zelena salata
Uputstvo za pripremu:
U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi. Pomešajte 100 gr brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo.
Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe.
Od testa pravite kuglice veličine oraha (možda malo manje) i ređajte u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta. Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola.
Premažite krem sirom, od gore stavite po kolut budimske salame, parče sira i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove cherry paradajza.