Kako napraviti jednostavan ali i ukusan kuglof sa limunom. Kuglof spada u zimske recepte, a za ovaj vam trebabaju vrlo jednostavni sastojci koje svakako imate u kući.

Ovaj kuglof može ostati nekoliko dana van frižidera, a odlično se slaže sa šoljicom mirisne tek skuvane kafe.

Sastojci:

reklame

6 jaja
oko 300 g šećera
Sok i korica od 2 limuna
200 ml ulja
200 ml mleka
200 g brašna
50 g kurkuruznog skroba
1 prašak za pecivo

Priprema

Penasto umutiti 6 belanaca uz posetepeno dodavanje do 300 g šećera. Ukoliko volite manje slatko, smanjite količinu šećera.
Zatim dodajte žumanaca i sve lepo sjedinite. Izrendajte koricu sa dva limuna i to dodajte smesi. Naravno, prethodno limun dobro oprati. Zatim iscedite sok od ta dva limuna i dodajte u masu. Sada mešajte mutilicom, a ne mikserom. Potom dodajte ulje i lagano umešajte. Sada sipajte mleko koje je na sobnoj temperaturi. Sada se dodaje brašno sa kukuruznim skorbom i praškom za pecivo koje ste pethodno pomešali.

Kalup za kuglof nauljite i pospite brašno da se sve prekrije u tankom sloju. Sipajte smesu i pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Gotov kuglof prebacite na žicu ili tanjir dok je još topao da se potpuno ohladi.

Moja mala kuhinja

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.