RECEPT ZA KOLAČE U TEGLICAMA: Kolače napravljene na ovaj način će svi obožavati

Kada hoćete da budete maštoviti, kolači u teglici mogu da budu pravi izbor.

Grilijaš kolač

reklame

Potrebno je

ZA GRILIJAŠ 250 g pečenih lešnika, 100 g šećera ZA KORU 4 jajeta, 4 kašike šećera, 160 g mlevenog grilijaša, 1 kašika kakaoa, malo rendane kore pomorandže ZA FIL 500 ml slatke pavlake

Priprema

Otopite šećer na srednje jakoj vatri, pa kad dobije lepu zlatnožutu boju, dodajte cele lešnike. Promešajte da se lešnici oblože karamelom, pa sve izlijte na pek-papir i kad se dobro ohladi, sameljite u blenderu. Izmerite 160 grama za koru, a ostatak ostavite za posipanje i dekoraciju. Za koru umutite jaja sa šećerom, pa umešajte kakao i grilijaš. Izlijte u podmazan pleh i ispecite tanju koru. Ohlađenu koru isecite na manje kocke, pa u teglice ili čaše ređajte sloj kockica, preko sloj ulupane slatke pavlake, pa pospite grilijašom.

Ala čizkejk s višnjama

Potrebno je

400g milerama, 200 g bele čokolade, 1 kesica šlaga, nekoliko komada keksa po izboru, 1 kesica krem fiksa, 400 g zamrznutog voća, 50 g šećera, 1 kesica želatina

Priprema

Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte krem fiks. Pomešajte šlag sa mileramom i otopljenom belom čokoladom, pa dodajte izmrvljeni keks.
Pomešajte sve sastojke i stavite u frižider da se hladi. U šerpici zagrejte voće sa šećerom, pa kad se šećer otopi, sklonite s ringle i dodajte pripremljeni želatin. Kada se voće malo prohladi, rasporedite po kašiku u teglice, pa preko stavite ohlađen krem. Stavite u frižider i kad se dobro stegne i ohladi, pre služenja, stavite još po kašiku voća.

Tiramisu

Potrebno je

5 jaja, 5 kašika šećera, 200 ml slatke pavlake, 500 g maskarponea, piškote, spekulas keks, instant kafa, 1 kašičica ruma, kakao, rendana čokolada

Priprema

Na pari skuvajte žuti krem od jaja i šećera. Kad se krem ohladi, umešajte maskarpone i blago umućenu slatku pavlaku. Piškote umačite u instant kafu kojoj ste dodali rum. U teglicu slažite red natopljenih piškota, red krema, pa izdrobljeni spekulas keks i malo rendane čokolade. Ovako ponavljajte dok ne utrošite sastojke i obavezno završite kremom. Neposredno pre služenja obilno pospite kakaom i ukrasite rendanom čokoladom.

Izvor: Žena Blic

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.