Pasta Karbonara pravi se veoma jednostavno i brzo, a užitak je maksimalan!
Sastojci
- 500 g špageta
- 100 g slanine
- 100 g pekorino sira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 3 jaja
- 150 ml pavlake za kuvanje
- slatka mlevena paprika
- so, biber
Priprema
1. Špagete skuvajte da budu al dente. Slaninu isecite na tračice, a sir narendajte.
2. U tiganju zagrejte ulje, propržite slaninu da pusti masnoću. Izvadite je i stavite na toplo. Na masnoću od slanine stavite beli luk. Umutite jaja, pavlaku, 50 g sira, dodajte malo soli, bibera i mlevene paprike.
reklame
3. Špagete ocedite i odmah ih izmešajte s masnoćom od slanine i belim lukom. Tiganj sklonite s vatre, umešajte smesu jaja i pavlake. Pospite slaninom i preostalim sirom, i po po želji ukrasite peršunom.
loading...