recept za dzem od kajsija

Najjednostavnije je napraviti džem od kajsija, jer se voće ne čisti od ljuske, samo se dobro opere i stavi u šerpu.

A ako odaberete najkvalitetnije kajsije, dakle neprskane ili organske napravićete poslasticu koja je pritom i jako zdrava.

Sezona kajsija je u jeku. Prave domaćice su iskoristile priliku i već uveliko kuvaju džem. Ona je idealan za pravljenje kolača. Najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.

Našli smo recept za džem od kajsija i to bez konzervansa.

reklame

Potrebno vam je: 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida) i 2 kg šećera (najviše)!

Priprema: Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele, pišu Stil / Opanak.rs.

Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.

recept za dzem od kajsija

Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u blago zagrejane tegle.

Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu!

Koštice nikako ne bacajte. Odmah ih očistite, izvadite srž i svaki dan uzmite dve do tri. Ove koštice su pozante kao prirodni lek protiv raka. U pojedinim zemljama plaćaju se suvim zlatom.

loading...