Recept za džem od kajsija Najlakši recept za džem od organskih kajsija

recept za dzem od kajsija

Najjednostavnije je napraviti džem od kajsija, jer se voće ne čisti od ljuske, samo se dobro opere i stavi u šerpu.

A ako odaberete najkvalitetnije kajsije, dakle neprskane ili organske napravićete poslasticu koja je pritom i jako zdrava.

Sezona kajsija je u jeku. Prave domaćice su iskoristile priliku i već uveliko kuvaju džem. Ona je idealan za pravljenje kolača. Najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.

Našli smo recept za džem od kajsija i to bez konzervansa.

Potrebno vam je: 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida) i 2 kg šećera (najviše)!

Priprema: Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele, pišu Stil / Opanak.rs.

Pročitajte i  Slatko zadovoljstvo: Torta sa čokoladnim keksom i karamelom

Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.

recept za dzem od kajsija

Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u blago zagrejane tegle.

Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu!

Koštice nikako ne bacajte. Odmah ih očistite, izvadite srž i svaki dan uzmite dve do tri. Ove koštice su pozante kao prirodni lek protiv raka. U pojedinim zemljama plaćaju se suvim zlatom.