Suši specijalitet japanske kuhinje od sirove ribe i pirinča. Veoma je skup u restoranima, ali vi kod kuće možete napraviti jednako ukusan suši za daleko manje para.
Sastojci
3 fileta sirove bele ribe
1 šolja pirinča
2 kašike sirćeta
2 kašike šećera
1 kašika narendadnog rena
1 kašika soli
1 kašika natrijum-glutaminata
nekoliko listova spanaća
malo đumbira
reklame
Priprema
Suši je specijalitet japanske kuhinje. To je zapravo valjuškasto oblikovan zalogaj pirinča pomešanog s različitim sastojcima i umotan u neku od vrsta morskih trava, ili spanać u našem slučaju.
Pirinač oprati i skuvati. Izblanširati spanać, pa listove iseći na pravougane oblike. Ribu iseckati na komadiće, pa zajedno sa ostalim sastojcima umešati u skuvani pirinač. Od ove mase praviti kratke i deblje valjuške, a zatim svaki urolati u isečen list spanaća, lagano pritisnuti dlanovima i odmah servirati.
loading...