Kisela čorba od pečuraka
Kisela čorba od pečuraka

Čorba je uvod u glavno jelo. Kisela čorba pored toga što deluje blagotvorno na organizam, takođe otvara apetit za ostatak ukusnog obroka.

Sastojci

500 g svežih ili mariniranih pečuraka
4 glavice crnog luka
1 šoljica ulja
1 šargarepa
1 peršunov koren
1 vezica peršunovog lista
1 koren celera
1 limun
2 kašike brašna
biber u zrnu
lovor
morski oraščić

reklame

Priprema

Luk i pečurke, iseckane na listiće, prodinstati na zagrejanom ulju. U to dodati isečenu na kolutove šargarepu, peršun i celer. Kada se sve malo prodinsta dodati brašno i naliti sa dva litra vode. Staviti malo bibera, list lovora, so i začin. Kada je čorba gotova, zakiseliti po ukusu, začiniti sekcanim peršunom, skloniti sa vatre i dodati malo rendanog morskog oraščića.

Kuvaj sam

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.