Domaći keks od 3 sastojka koji sprečava glad i smanjuje apetit

Ovaj keks je idealna poslastica za sve koji su na dijeti ili paze na liniju.

Priprema ovog keksa je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahtjeva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za “fit” tijelo. Definitivno bolje i isplativije rješenje od kupovnih energetskih pločica! Originalan recept navodi bademe, urme i suvo grožđe, gdje su prva dva sastojka neka osnova, dok suvo grožđe možete zamjeniti nekim drugim suvim voćem.

Prirema: Sve tri namirnice (bademi, suvo grožđe i urme), u istim količinama, stavite u blender i pustite aparat da radi oko 30 sekundi. Nakon toga smjesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji (kockice, kuglice, prutići…). Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba brinuti jer mogu trajati i do nekoliko nedjelja. Autor recepta kaže da ovom miksu možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

reklame

Osim što mogu sniziti holesterol, bademi su super namirnica ako pazite na liniju – smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće.

Urme predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih hranljivih sastojaka i zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, urme se možda mogu smatrati gotovo idealnom hranom!

Grickanje suvog grožđa kontroliše osjećaj gladi i podstiče sitost. Na taj se način sprečava prekomerni unos kalorija i produžava osjećaj sitosti.

B92

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.