Recept za domaće njoke
Recept za domaće njoke

Njoke su testenina koja se kao prilog služi i odlično slaže sa raznim umacima ili gulašima. Zaista se lako pravi i uvek ih možete imati sveže.

Sastojci:

  •  1 kg krompira
  •  1-2 jaja
  •  1 kašičica soli
  •  1 kašika masti ili margarina
  •  100 g brašna

Priprema:

reklame

Skuvati u slanoj vodi krompir sa korom. Dok su vrući, oljuštiti koru i narendati ih. Krompir staviti u dublju posudu, dodati jaja, so, mast ili margarin i prosejano brašno koliko da upije (od prilike 100 g).

Testo dobro zamesite i rukama formirajte duguljastu kobasicu. Isecite na komadiće veličine oraha i svaki utisnite malo na rende sa sitne strane da dobiju šaru.

Potom ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajate dok njoke ne isplivaju na površinu. Oprezno iz izvadite, dobro ocedite i spremne su za jelo, bilo kao prilog jelima ili u umaku od gulaša npr.

Izvor: recepti-svijeta.com

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.