Njoke su testenina koja se kao prilog služi i odlično slaže sa raznim umacima ili gulašima. Zaista se lako pravi i uvek ih možete imati sveže.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1-2 jaja
- 1 kašičica soli
- 1 kašika masti ili margarina
- 100 g brašna
Priprema:
reklame
Skuvati u slanoj vodi krompir sa korom. Dok su vrući, oljuštiti koru i narendati ih. Krompir staviti u dublju posudu, dodati jaja, so, mast ili margarin i prosejano brašno koliko da upije (od prilike 100 g).
Testo dobro zamesite i rukama formirajte duguljastu kobasicu. Isecite na komadiće veličine oraha i svaki utisnite malo na rende sa sitne strane da dobiju šaru.
Potom ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajate dok njoke ne isplivaju na površinu. Oprezno iz izvadite, dobro ocedite i spremne su za jelo, bilo kao prilog jelima ili u umaku od gulaša npr.
loading...