I sa čuvenim girosom i bez njega, ova salata je čudesna uz meso.
Sastojci: Količina:
• jako gusti jogurt ili kisela pavlaka 500 ml
• poveci krastavac 1 komad
• beli luk 2-3 cena po zelji
• mirodjija sveza i sitno naseckana soljica
• maslinovo ulje – extra verđine po zelji
• morska so po ukusu
• sirce i biber
Uputstvo za pripremu:
Jako gusti jogurt ili pavlaka. Ustvari najbolje je litar jogurta procediti kroz gazu i ono sto ostane u gazi, to je prava stvar 🙂
Iseckati krastavac na kockice, usoliti, i ostaviti u cediljki jedno pola sata da se malo ocedi.
Sitno iseckati svezu mirodjiju. I sitno iseckati beli luk.
U veliku ciniju sipati jogurt/pavlaku, mirodjiju, luk, malo maslinovog ulja, i dodati usoljeni krastavac. Sve to dobro izmesati i staviti u frizider da se dobo ohladi i da se mirisi i ukusi fino sjedine.
Ukrasiti mirođijom, maslinama, vlašcem, ili peršunom.
zena.blic.rs