Torta od jabuka
Torta od jabuka

Recept: Torta od jabuka za samo 75 minuta! Napravite ovu voćnu osvežavajuću tortu punu vitamina.

Potrebno:

• Kora –
• jaja 3
• šećer 3 kašike
• brašno 1,5 kašika
• gustin 1,5 kašika
• ulje 1 kašika
• Fil 1 –
• jabuke 1 kg
• voda 1 l
• šećer 350 gr
• želatin 10 gr
• vanilin šećer 2
• Fil 2 –
• voda od kuvanih jabuka 650 ml
• puding od vanile 2
• šlag 2

reklame

Uputstvo za pripremu:

Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu. Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.

Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju.

Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.

Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok.Kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Koru najpre premazati filom od jabuka.

Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne.

Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.

Izvor: Blic Žena

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.