Sastojci: Količina:
• teleći file 300 grama
• šampinjoni 150 grama
• senf 1 kašika
• vegeta, so, biber po želji
• origano po želji
• neutralna pavlaka 2 dl
• ulje 0,5 dl
• sezonsko povrće 100 grama
• krompir 100 grama
reklame
Uputstvo za pripremu:
Isecite teleći file na jednake delove i oblikujte medaljone.
Isecite šampinjone i stavite ih u dubok tiganj sa uljem. Dinstajte.
Stavite medaljone na gril.
U tiganj sa šampinjonima dodajte neutralbnu pavlaku, senf i začine. Zatim dodajte medaljone, da se sjedine sa sosem.
Servirajte uz grilovano sezonsko povrće i krompir.
Napomena:
Teleće medaljone u sosu od pečuraka spremili smo u restoranu nacionalne kuhinje “Šta je, tu je” koji se nalazi na uglu ulica Cara Dušana i Rige od Fere.
zena.blic.rs
loading...