Mekano meso odlično se slaže uz hrskave špargle i pikantni kormpir.
Sastojci
800 g zelenih špargli
80 g prošarane dimljene slanine
6 kašika ulja od klica
2-3 kašike pikantnog začina od suvog povrća
400 g krompira
4 teleća medaljona (po 100-120 g)
so, biber
Priprema
1. Špargle operite i oljuštite im donju trećinu. Odsecite drvenaste krajeve i isecite ih na komade dužine 5 cm.
2. Krompir oljuštite, operite i isecite na štapiće.
3. Slaninu isecite na kockice i propržite u teflonskom tiganju na 2 kašike ulja. Dodajte špargle, poklopite i dinstajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje. Začinite biberom i solju i izvadite ih iz tiganja. U tiganj dodajte još kašiku ulja i krompir, začinite pikantnim začinom (ili običnim začinom i mlevenom paprikom) i pržite uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
4. Za to vreme meso prosušite papirom ili kuhinjskom krpom. U gril tiganju pržite medaljone sa svake strane 3-4 minuta. Začinite ih nakon prženja solju i sveže mlevenim biberom. Poslužite sa šparglama i krompirom.