rolat od mesa, meso, jaje, recept, pixabay

Rolat od mesa je jelo za svečanu trpezu – izuzetno zanimljivo izgleda i odličnog je ukusa.

Sastojci:

2 kriške hleba (ne svežeg)
2dl mleka
800 g mlevenog mesa
so
kašika susama
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 jaje
biber
1 kašika majorana
3 kuvana jajeta

reklame

Priprema:

1. Hleb iseći na kockice i preliti mlekom, pa ga izgnječiti da bi se dobila kašasta masa.

2. Dobijenu masu umešati u meso, dodati 1 jaje, sitno seckani crni i beli luk i začine.

3. Sipati smesu od mesa na dasku i rastanjiti da se dobije velika pljeskavica. Oljuštiti jaja i utisnuti ih u rolat (poređana kao voz). Preklopiti mesom i rukama oblikovati roladu. Peći 40 minuta na 200 stepeni.

4. Servirati rolat, isečen na kriške, tako da se lepo vidi jaje u sredini. Služiti uz sos po želji.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.