3. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. U njega sipajte smesu i kašikom je ravnomerno rasporedite. Pecite maksimalno 10 minuta. Kad površina testa bude zlatna, kora je gotova. Čim je izvadite iz rerne, prebacite je na čistu kuhinjsku krpu (strana na kojoj je papir mora biti gore, tj. okrenuta prema vama). Kuhinjskom četkicom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s testa. Prstima ga lagano povlačite dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim koru zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.

Pismo mame iz predgrađa Beogradskim mamama

reklame

4. Jagode operite, očistite i nasecite na komadiće željene veličine. Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag.

5. Odmotajte ohlađeno testo, premažite ga šlagom, na koji ćete potom poslagati isečene jagode, i ponovno zarolajte. Gotov rolat od jagoda, spolja po želji možete posuti šećerom u prahu ili ga premazati čokoladom.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.