Ovo ukusno letnje jelo servirajte sa paradajzom i uživajte!
Sastojci za 4 osobe:
1 kg tankih tikvica
komad đumbira (20 g)
2 čena belog luka
350 g dimljenog tofu sira
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike susama
4 kašike svetlog sosa od soje
limeta
4 kašike pečenog luka
so i biber
Priprema:
Tikvice operite, očistite i spiralnim rezačem isecite na duge, tanke trake. Đumbir i beli luk oljuštite i sitno iseckajte, a tofu sir na krupnije komade. U tiganju zagrejte kašiku ulja i kratko propržite tofu sa obe strane, a zatim umešajte đumbir, beli luk i susam, i pržite još oko tri minuta. Prelijte sojinim sosom, izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.
Tiganj obrišite papirnom salvetom, zagrejte dve kašike ulja, dodajte trake tikvica i kratko pržite sa obe strane. Začinite solju, biberom i sokom od limete. Rezance servirajte sa mešavinom tofu sira i prženim lukom.
Novosti/Lisa.rs