Sastojci: Količina:
• pileća džigerica 600 gr
• crni luk 2 glavice
• brašno po potrebi
• vegeta po ukusu
• ulje za prženje
Uputstvo za pripremu:
Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.
Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.
Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.
Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži.
Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.
zena.blic.rs