recept-posne-breskvice-lepe-i-za-usta-i-za-oci

Idealne za dane posta, ali i za večanu prazničnu trpezu

SASTOJCI:

2 dl vode
4 dl ulja
2 šolje (od 2dl) šećera
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
900 g brasna
džem po izboru
crvena boja za kolače
kristal šećer za valjanje

reklame

PRIPREMA:

1. U vangli sjedinite šećer, ulje, vodu, brašno i prašak za pecivo. Ostavite da mešavina stoji pola sata, a zatim dodajte brašno, dobro umesite rukom tako da dobijete gusto testo od kojeg mogu da se kidaju kuglice.

2. Testo lepo oblikujte u loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Obavezno pravite razmak između kolačića, jer će tokom pečenja narasti. Pecite na 175 stepeni 15 do 20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Kolačići ne smeju da dobiju braon boju pri dnu.

3. Pečene polovine breskvica stavite da se prohlade, a zatim svaku pažljivo izdubite. Od testa koje ste izdubili napravite fil tako što ćete ga pomešati sa džemom i ako želite, dodajte i malo ruma.

4. Pripremljenim filom punite polovine, pa polako spajajte breskvice. Kad završite spajanje, pažljivo svaku umačite u vodu u kojoj ste rastvorili crvenu prehrambenu boju, sa obe strane. Nemojte ih cele potapati u vodu. Dok su još vlažne, uvaljajte breskvice u kristal šećer.

SAVET:

Prvog dana breskvice će biti tvrde, pa je najbolje da ih pravite dan ranije. Od ove smese dobićete 60-ak kolača.

http://stil.kurir.rs/

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.