Pecite izmedju 20 i 25 minuta.

Kora će biti lepljiva i možda će delovati nepečeno ali je pečena, pipnite je, nećete se opeći.
Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to deci odsecite ih, ali će onda torta biti manja.
Za fil pomešajte šećer, puding, brašno i 200 ml vode i umutite.
Ostatak stavite da provri.

reklame

Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i umutiti.
Umutiti i šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele vode pa ako je pregusto dok mutite polako dodavajte više, nisam tačno izmerija jer sam i ja tako radila, dosipala…
Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Sečete po široj strani.
Filovanje: kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Dobro ohladiti pa slućiti.
Za lakše filovanje tortu moćete slagati u uski kalup, držati uzamrzivaču nekoliko sati pa onda okrenuti.
Ostaviti sat vemena na sobnoj temperaturi da otpusti pa služiti.

domacirecepti.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.