pohovani karfiol, karfiol, ručak, recept, ručak, pixabay

Pohovani karfiol je jeftino i sito jelo, koje se vrlo jednostavno pravi.

Sastojci:

1 glavica karfiola

reklame

Za poh masu:

2 jajeta
5 dkg brašna
5 dkg susama
1 flaša piva (1/2 litra)
malo ribanog muškatnog oraščića

brašno za pohovanje
ulje za pečenje

Za preliv:

1 veza mladog luka
4 dl jogutra
2 dl pavlake
2 kašičice senfa
so, biber

Priprema:

Operite karfiol, rastavite ga na strukove i kuvajte 7-8 minta u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i ostavite u stranu.

Pomešajte brašno, susam, dva žumanca i pivo, posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro promešajte, ali ne brzo, da se pivo ne peni suviše. Ulupajte penu od belanaca, pa je oprezno pomešajte sa pivom.

Zagrejte fritezu na 160 stepeni. Komade karfiola prvo umojte u brašno, a zatim u masu za pohovanje. Pecite u fritezi dok ne porumeni. Pečene karfiole dobro ocedite od ulja i ređajte ih na tanjir prekriven salvetom da upije višak ulja.

Za preliv sitno iseckajte mladi luk (i zelene delove ako su lepi i zdravi), prelijte ga jogurtom, pavlakom i senfom, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.

ringeraja.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.