Sastojci: Količina:
• glavica kiselog kupusa 1 kom
• mast 3 kašike
• crni luk 1 kom
• lovorov list 2 kom
• začin kašičica
• so kašičica
• meso 400gr
• biber u zrnu 5 zrna
reklame
Uputstvo za pripremu:
Glavica kupusa se iseče na rezance i opere u 2-3 vode,da bi se uklonio višak soli i kiseline. U šerpu staviti 2 kašike masti,iseckati glavicu crnog luka i propržiti oko 10 minuta.
Dodati kupus,2 lista lovora,bibera u zrnu naliti malo vode i krčkati oko 1 sat. Povremeno promešati,dolivati vodu po potrebi.Kada kupus dobije braonkastu boju,posoliti po ukusu i dodati začin.
U medjuvremenu meso (piletinu,svinjetinu ili junetinu) dinstati oko pola sata.Složiti na kupus dodati još kašiku masti i sve staviti da se zapeče u rernu. Prijatno!
zena.blic.rs
loading...