Odlučili smo da ispečemo popularne chicken nuggets, ali u malo drugačijoj smesi. Pohovanje u cornflakesu postaje vrlo popularno, pogotovo jer time dobijamo neodoljivu hrskavost.
Sastojci:
pileća prsa, 4 filea
jaja, 2
cornfleks, 2 šoljice
brašno, 1 šoljica
ljuta mlevena paprika, 1 kašičica
slatka mlevena paprika, 1 kašičica
sveže mleveni biber i so
Priprema:
Pileća prsa nasečemo na 4 jednaka filea, a zatim na male komadiće.
Pileća prsa začinimo ljutom i slatkom mlevenom paprikom, sveže mlevenim biberom i posolimo.
U čistu vrećicu stavimo cornfleks, a zatim dobro izmrvimo.
U tri zasebne posude stavimo jaja, brašno i izmrvljeni cornfleks.
Komadiće piletine umačemo redom u brašno, jaja zatim u u cornfleks.
Ovako pripremljenu piletinu pečemo u zagrejanom tiganju u dubokom ulju.
Nakon 5 minuta, kada je piletina primila zlatnu boju, vadimo ju u tanjir na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Ovako pripremljene pileće komadiće zatim poslužimo uz umak po želji.