Panna cotta
Panna cotta

Ovaj slatkiš spada u red ekskluzivnih poslastica. Služi se u renomiranim restoranima, a tako je jednostavno napraviti ga kod kuće

Potrebni sastojci:

želatina, 3 kašike
mleko 375 ml
slatko pavlaka pola litre
šećer u prahu, 60 g
sok od limuna, 1 kašika
aroma vanile, 1 kašika

reklame

Za preliv:

maline, 300 g
šećer u prahu, 3 žlice

Priprema:

U čistoj posudi pomešamo želatin i 125 ml mleka i ostavimo da odstoji desetak minuta.

Ostatak mleka pomešamo sa slatkom pavlakom, šećerom, sokom od limuna i aromom vanile, a zatim kuvamo dok smesa ne prokuva.

Kada smesa prokuva maknemo ju s vatre i pomešamo s pripremljenim želatinom i mlekom.

Ostavimo da se smesa malo ohladi, a zatim stavimo u posude za posluživanje.

Posude s panna cottom pokrijemo i stavimo u frižider na 5 sati.

250 g malina i šećer u prahu mešamo dok ne dobijemo jednoličnu smesu.

Zatim smesu prebacimo u sito i uklonimo semenke.

Ovako pripremljen preliv, prelijemo preko panna cotte, ukrasimo s preostalim malinama, a zatim poslužimo.

Prijatno.

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.