punjene pečurke, pečurke, recept, sir, slanina, na žaru, pixabay

Morate probati pečurke punjene sirom “obučene” u slaninu.

Sastojci:

400 grama pečuraka šampinjona
250 grama kačkavalja (najbolje Gauda)
250 grama slanine
vegeta
ulje

reklame

Priprema:

Jednu po jednu pečurku očistite i otkinite im peteljku. Ispunite svaku pečurku jednim komadićem sira koliko može da stane u nju. Slaninu isecite tanko na listove i zatim umotajte svaku pečurku u jedan list slanine. Da se ne bi razmotalo provucite na krajevima slanine po jednu čačkalicu. U jednu posudu sipajte oko pola šolje ulja i u nju dodajte vegetu po ukusu. U tako pripremljeno ulje umočite svaku pečurku da bi upila ulje i vegetu i stavljate na ugrejan roštilj. Pecite sve dok slanina ne porumeni. Peteljke od pečurki propržite posebno na preostalom ulju sa vegetom u jednom tiganju i servirajte ih zajedno sa grilovanim pečurkama.

Napomena: Na isti način možete pripremljene pečurke peći i u rerni na nauljenom plehu.

www.oklagija.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.