Morate probati pečurke punjene sirom “obučene” u slaninu.
Sastojci:
400 grama pečuraka šampinjona
250 grama kačkavalja (najbolje Gauda)
250 grama slanine
vegeta
ulje
Priprema:
Jednu po jednu pečurku očistite i otkinite im peteljku. Ispunite svaku pečurku jednim komadićem sira koliko može da stane u nju. Slaninu isecite tanko na listove i zatim umotajte svaku pečurku u jedan list slanine. Da se ne bi razmotalo provucite na krajevima slanine po jednu čačkalicu. U jednu posudu sipajte oko pola šolje ulja i u nju dodajte vegetu po ukusu. U tako pripremljeno ulje umočite svaku pečurku da bi upila ulje i vegetu i stavljate na ugrejan roštilj. Pecite sve dok slanina ne porumeni. Peteljke od pečurki propržite posebno na preostalom ulju sa vegetom u jednom tiganju i servirajte ih zajedno sa grilovanim pečurkama.
Napomena: Na isti način možete pripremljene pečurke peći i u rerni na nauljenom plehu.
www.oklagija.rs