Pozamašan komad mesa, ispečen po receptima za prave gurmane, biće idealno posluženje za prazničnu trpezu!
Sastojci:
– 2 kg svinjskog buta
– 100 g senfa
– 200 g mlevenih oraha
– kora od dva limuna
– ulje
– 5 čenova belog luka
– so, biber
reklame
Priprema: But posolite, malo pobiberite i stavite u podmazanu dublju posudu, dodajte vodu i dinstajte ga 90 minuta. Za to vreme narendajte koru limuna, dodajte orahe, senf i sve dobro promešajte. Izvadite meso iz posude, zarežite ga na više mesta i u proreze utisnite polovine belog luka, premažite smesom i pecite u rerni još 30 do 45 minuta na 180 stepeni. Prelijte sokom od pečenja i poslužite vruće uz pohovane paprike i pečen krompir.
Vreme pripreme: 3,5 sata.
lisa.rs
loading...