palačinke, foto pixabay

Palačinke čuvaju svoj status omiljene poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija obožavanom kremu!

Sastojci:

180g lešnika (tostiranih)
100ml mleka
40 g maslaca
šaka suvog grožđa (po želji)
malo čokolade za kuvanje

reklame

Priprema:

Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lešnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.

Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.

lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.