pohovana mocarela, mocarela, sir, recept, pixabay

Sastojci

300g sveže mocarele
1 jaje
šolja i po prezli
pola šolje brašna
dve kašičice belog luka u prahu ( ili bilo koji drugi začin u prahu po ukusu)
šolja paradajz sosa
ulje za prženje
so

reklame

Priprema

1. Iseckajte mocarelu na komade. Pripremite posudu sa umućenim jajetom, jednu posudu sa brašnom, drugu sa prezlama u koje ste dodali beli luk u prahu i so.
2. Mocarelu uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, a zatim u začinjene prezle.
3. Stavite uvaljane komadiće mocarele na tanjir i ostavite da se hlade oko sat vremena u frižideru.
4. Pržite komadiće u zagrejanom ulju. Servirajte uz ugrejan paradajz sos.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.