Marinirani šampinjoni, pečurke, Foto pixabay

Obogatite svoje police zimnice sa mariniranim šampinjonima.

1 kg sitnijih šampinjona
2 dl vode
1 dl sirćeta
1 kašika soli
1 kašičica šećera
malo bibera u zrnu
2 lista lovora
2-3 čena belog luka
1/2 kašičice sušene majčine dušice
1/2 kašičice sušenog origana
prstohvat sušenog bosiljka

Usitniti šampinjone ukoliko je potrebno, tj. veće iseći na polovine ili četvrtine.

reklame

Sve sastojke osim šampinjona staviti u manju šerpu. Beli luk dodati iseckan na listiće. Staviti smesu da proključa, pa u ključalu tečnost dodavati pečurke u turama. Svaku turu kuvajte 2-3 minuta (ako želite da budu mekše, onda i do 5min, ali nema potrebe). Nakon tog vremena šupljikavom kašikom ih vaditi direktno u pripremljene tegle, a u ključalu tečnost sipati novu turu šampinjona.

Kad su sve pečurke prokuvane, zaliti ih vrelom tečnošću (tečnost ih mora prekriti), tegle dobro zatvoriti i ostaviti da se hlade. Koristiti ih odmah po hlađenju, najbolje sutradan.

kuhinjazaposlenezene.blogspot.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.