boranija, pixabaya

Potrebno je:

450 g boranije
2-3 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
začini po ukusu

reklame

Priprema:

Crni luk sitno iseckati i dinstati na zagrejanom ulju dok ne postane staklast.

Dodati šargarepu rezanu na kolutove i boraniju.

Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 45 minuta.

Suvi biljni začin.

So.

Biber.

Majčina dušica.

Mirođija.

Đumbir (jako malo) .

Malo soka od paradajza, a može i paradajz pire.

Alevu papriku ili koju već imate, pomešati sa malo mlake vode i brašna. To je ujedno i zaprška (može a i ne mora, kako ko voli).

Peršun.

A ja sam dodala i malo listova celera (imam ga zaleđenog).

Uz boraniju, meni najslađe ide lučena paprika.

Prijatno!

recepti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.