krompir pica, krompir, pica, recept, pizza, pixabay

Naša baka ume da iznenadi i malo modernijim receptima. Probajte krompir picu.

– Veći krompir
– 1/3 šolje (200 ml) paradajz pelata
– 2 kašike parmezana
– 6 listića pršute ili šunke
– 1 jaje
– 4 veće pečurke
– 100 g mocarele ili kačkavalja koji se lepo topi
– Kašika maslinovog ulja
– Biber

PRIPREMA:

reklame

Krompir dobro operite ili oljuštite, pa isecite na što tanje listiće. Zagrejte tiganj, sipajte maslinovo ulje, pa listiće krompira rasporedite po dnu tiganja. Pospite parmezanom, poklopite i na tihoj vatri pecite oko pet minuta. Nakon toga sipajte paradajz pelat, seckane pečurke i mocarelu, a na sredinu pice razbijte jaje. Poklopite i pecite još pet minuta.

Prebacite picu na tanjir, preko nje stavite listiće šunke ili pršute, pobiberite i isecite na kriške.

Recept iz kuhinje naše bake

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.