Naša baka ume da iznenadi i malo modernijim receptima. Probajte krompir picu.
– Veći krompir
– 1/3 šolje (200 ml) paradajz pelata
– 2 kašike parmezana
– 6 listića pršute ili šunke
– 1 jaje
– 4 veće pečurke
– 100 g mocarele ili kačkavalja koji se lepo topi
– Kašika maslinovog ulja
– Biber
PRIPREMA:
reklame
Krompir dobro operite ili oljuštite, pa isecite na što tanje listiće. Zagrejte tiganj, sipajte maslinovo ulje, pa listiće krompira rasporedite po dnu tiganja. Pospite parmezanom, poklopite i na tihoj vatri pecite oko pet minuta. Nakon toga sipajte paradajz pelat, seckane pečurke i mocarelu, a na sredinu pice razbijte jaje. Poklopite i pecite još pet minuta.
Prebacite picu na tanjir, preko nje stavite listiće šunke ili pršute, pobiberite i isecite na kriške.
Recept iz kuhinje naše bake
loading...