Grašak je vrlo često jelo na domaćoj trpezi. Lako ga je napraviti i uvek je dobro i brzo rešenje.

Sastojci:

• grašak, 350-400 gr
• gavica crnog luka
• brašna, 1 kašika
• aleva paprika, 1 kašikica
• soli po ukusu
• malo šećera
• krompir, 2 kom
• šargarepa, 1 kom
• malo mirođije po ukusu

reklame

Uputstvo za pripremu:

U šerpu na malo masnoće izdinstati glavicu sitno seckanog crnog luka. Dodati grašak, šargarepu isečenu na tanje kockice i isto tako krompir.Sipati malo vode, posoliti i malo dodati šećera i uz povremeno dodavanje vode sve lepo dinstati.Potom dodati kašiku brašna i sve lepo izmešati, kratko propržiti, dodati kašikicu slatke crvene mlevene paprike, promešati. Grašaku dodavati vode dok se sve lepo ne skuva uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja grašak probati i dodati po potrebi još malo soli ili šećera.

Grašak je lep uz dodatak vrlo malo mirođije, služiti uz pohovane šnicle…

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.