riblji paprikaš, recept, riba, paprikaš, gurman, pixabay

Sastojci:

1-1.5 kg mešane ribe
1 kg luka
biber u zrnu
list lovora
3 ljute papričice
2 kašike paradajz-pirea
3 dl belog vina
1 dl ulja
aleva paprika
so, mleveni biber

reklame

Priprema:

1. Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.

2. Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.

3. Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite).

4. Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.

www.stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.