đuveč, jelo, ručak, recept, pirinač, pixaba

Ovo jelo je bar jednom nedeljno na stolu! Sa razlogom, njegovo veličanstvo Đuveč!

POTREBNO JE

300 g junetine, 3 veća krompira, 2 veće šargarepe, 1 paprika, 1 paradajz, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, pola šolje pirinča, kašika brašna, ulje, list lovora, suvi biljni začin, biber, začinska paprika, peršun

reklame

PRIPREMA

U veću šerpu stavite krompire i šargarepu isečene na kolutove i polovinu paprike iseckane na kockice, pa nalijte vodu i kuvajte. Kada voda s povrćem počne da ključa, dodajte pirinač i list lovora, promešajte i ostavite da se kuva. U posebnoj šerpi prokuvajte meso nasečeno na kockice, pa ga dodajte povrću da se sve zajedno kuva. Kada je povrće napola kuvano, napravite zapršku. Na malo ulja prodinstajte iseckan beli i crni luk, na kolutove iseckanu preostalu šargarepu i pola paprike, pa dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite s vatre, dodajte začinsku papriku i isečeni paradajz, promešajte, nakratko vratite na vatru, a onda sjedinite s povrćem i mesom. Jelo promešajte, začinite po ukusu, ostavite da ključa nekoliko minuta, a onda preručite u pekač i odozgo pospite iseckanim peršunom. Kratko zapecite u zagrejanoj rerni.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.