Cvekla u tegli
Cvekla u tegli

Cvekla u tegli je salata koju možete napraviti sami. Odlično ide uz variva ali i uz meso.

Sastojci

  • 5 kg cvekle
  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 3 kašike šećera
  • 1,5 kašika soli
  • kesica konzervansa
  • nekoliko očišćenih i iseckanih glavica belog luka

Priprema

reklame

Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Slažite je u tegle, a između redova stavite po malo belog luka.

Skuvajte vodu sa sirćetom, solju i šećerom i dok je vrelo prelijte cveklu. Zatvorite tegle i prekrijte ih da ostanu što duže tople.

Napomena: Ako se tegle brzo ohlade, cvekla će biti hrskava pod zubima i neće mnogo omekšati.

Stvar ukusa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.