čokoladna torta foto poxabay recept

Čokoladni tart je kremasta poslastica neodoljivog čokoladnog ukusa.

Sastojci:

polupečena korpica od testa (možete i sami napraviti sipkavo testo)
310 ml slatke pavlake
2 ravne kašike šećera u prahu
110 g omekšanog maslaca
450 gr čokolade za kuvanje, u sitnim komadima
100 m mleka
kakao prah za posipanje

reklame

Priprema:

1. Slatku pavlaku, šećer i prstohvat soli stavite u tiganj da proključa. Čim provri, sklonite sa vatre i dodajte maslac i čokoladu. Mutite sve dok dok se lepo ne sjedini.

2. Ostavite da se smesa malo ohladi, pomešajte sa hladnim mlekom, da smesa bude glatka i sjajna. Može delovati kao da se smesa deli. Ostavite da se ohladi i umutite još hladnog mleka da smesa bude glatka.

3. Izručite svu smesu na prethodno ispečenu i ohlađenu korpicu od testa. Malo protresite kolač, da se izravna i držite na sobnoj temperaturi sat-dva, da se dobro ohladi. Pospite kakao prahom. Testo treba da bude hrskavo, a fil gladak.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.