Ovaj recept možete isprobati i kad vam ostane pire krompira a ne želite da ga bacite.
SASTOJCI:
– 300 g kuvanog krompira
– 2 jajeta
– 100 g oštrog brašna
– 2 kašike vrelog mleka
– 150 g rendanog parmezana
reklame
ZA POHOVANJE:
– 2 jajeta
– prezle
– seckani peršun
SOS:
– 1 neutralna pavlaka
– 50 g trapista
Priprema:
Krompir skuvajte i propasirajte dok je još vruć, pa dodajte jaja, brašno, mleko i sir i zamesite testo.
Napravite loptice, umočite ih u smesu od umućenih jaja i prezle pomešane sa sitno seckanim peršunom.
Krokete pržite u većoj količini jako zagrejanog ulja sve dok ne porumene. Poslužite ih sa sosom koji ćete napraviti tako što ćete u zagrejanu neutralnu pavlaku sipati rendani trapist uz stalno mešanje (da bi se sir istopio), pustiti da baci ključ i skloniti s vatre. Jelo možete da poslužite i sa nekim drugim sosom.
loading...