Da bi bilo što manje slomljenih devojačkih srca na ovoj planeti, jer i ovako previše tužnih priča ima, trebalo bi od starta da obrate pažnju postoji li prevelika disproporcija između njegovih reči i dela, da li se prema njoj ponaša kao mala maca dok su sami a u društvu je tretira kao punu kesu za đubre ili još gore, kao vreću za udaranje. Što pre skapiraš sa kakvim likom posla imaš, to će ti biti lakše da se odupreš jer privremena zaluđenost, zaslepljenost i razulareni hormoni mogu da ti ukradu mnogo vremena, a ono je najdragocenije. Sve može nekako da se vrati osim vremena koje si poklonila nekome ko nije bio vredan toga, jer tad naknadna pamet mnogo ne znači, osim da prezireš sebe što si bila ćurka i glupača kakva, da se ne lažemo, jesi bila. Po nepisanom pravilu, zbog onog ko ti obećava brda i doline na kraju završiš u kanalu gde se valjaš ko prase u kaljuzi samonepoštovanja. Nije bitno ni da li je pun keša, gde će da te vodi i šta će da ti poklanja ako suštinski tu ljubavi, poštovanja i razumevanja nema. Sedi i čekaj na nekog ko je vredan tvoje pažnje i vremena, neko ko će znati da ti pruži ono što ti je zaista potrebno.

Često su takvi muškarci gotovo nevidljivi, pravi diskretni heroji, nenametljivi i možda ne toliko rečiti, zabavni i interesantni na samom startu. Možda ti u početku neće zavrteti mozak ali posle nekog vremena samoj sebi nećeš moći da objasniš kako i kada se uselio u tvoje srce. A ako takav ne naiđe, bolje i sama nego sa nekim ko će te sistematski ubijati u pojam, jer mir u duši je neprocenljiv.

reklame

A vi, muške dobrice, nikako ne skrećite sa puta i ne transformišite se u kabadahije, jer prosto niste od takvog štofa satkani. Možda su barabe kojima žene skaču u krilo i kešaju im se oko vrata trenutno u većini, ali svakako će naići ona koja će umeti da prepozna svu dobrotu, inteligenciju, časnost, pažljivost i  kućno vaspitanje koje u nosite u sebi i neće joj biti potrebno ništa više od toga. Jer neukaljano srce koje imate u grudima joj je više nego dovoljno za ceo život. 

besnopile.rs 

 

 

loading...