PRONAĐENA TESLINA TABLICA MNOŽENJA: Matematika je upravo postala duplo lakša i zanimljivija!

Nedavno pronađeni originalni crteži Nikole Tesle predstavljaju kartu za množenje sa svim brojevima u vidu sistema jednostavnog za upotrebu.

Crteže je u antikvarnici u centru Finiksa u Arizoni pronašao lokalni umetnik Ejb Zuka. Smatra se da su crteži nastali poslednjih godina rada Tesline Laboratorije za slobodnu energiju u Vordenklifu. Veruje se da se u rukopisu kriju rešenja za mnoge matematičke probleme.

Teslina-tablica-mnozenja

reklame

Skice su bile skrivene u malom sanduku zajedno sa brojnim drugim crtežima i rukopisima o ručnim tehničkim uređajima za slobodnu energiju. Preko nekih crteža su ispisane zabeleške. Nešto od toga je već bilo poznato, ali ima i novog. Pre svega, karta za množenje, tj. “matematička spirala”. Zuka je uradio nekoliko kopija i pokazao ih raznim slobodnim misliocima, sanjarima i matematičarima.

Nekoliko dana kasnije, nastavnik matematike Džon Greter iz lokalne srednje škole je radeći na dešifrovanju sistema ostvario nekoliko prodora. Greter ukazuje na to da Teslina matematička spirala množenje ne samo da prikazuje i istražuje u vidu isprepletene mreže, već i da “pruža sveobuhvatno vizuelno razumevanje toga kako su svi brojevi samoorganizovani u 12 pozicija kompozibilnosti”.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.