Image courtesy of Ambro at freedigitalphotos.net

OBRATITE PAŽNJU: Koncepcija čistoće u filozofiji Feng šui podrazumeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mesto, popravke pokvarenog, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili ga ne koristimo duže vreme.

Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuje neorganizovano, haotično razmišljanje, kao i jednu nevolju za drugom. Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu. Na taj način šaljemo dve poruke svom mozgu i svom životu: da ne verujemo u sutra i da mislimo da novo i bolje nije za nas.

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osećanja, neće biti mesta za nove mogućnosti.

reklame

Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih usled osećaja nesigurnosti.

TO ŠTO TI JE BIVŠI, NE ZNAČI DA JE ĐUBRE: Ponekad dobar tip nije dobar za tebe!

Šta nam je zaista potrebno da bismo se osećali srećno i sigurno i koliko smo svesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?

PROČITAJTE: Poruke vam govore sve: Način na koji kuckate pokazuje vam nešto a vi nemate pojma o čemu se radi

Stvari ispod kreveta snažno će da remete naše zdravlje, a potreba da se stvari ređaju na police (pogotovo one iznad radnih stolova i kreveta) izazvaće konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog…

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.