Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom

Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom
Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom

Obradujte vaše ukućane ukusnim i mekanim kiflicama od kojih ide voda na usta. Kvalitetno a brzo pecivo napravljeno vašim rukama…

Sastojci za testo:

500 g brašna
1/2 suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 gr kisele pavlake
125 ml vode

Sastojci za punjenje:

16 kriški kuvane šunke
16 kriški sira
1 jaje

Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom
Preukusne domaće kiflice sa sirom i šunkom

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite. Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo. Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.

Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.

Pročitajte i  Nov način pripreme tradicionalnog jela: Pileći ćevapi

Posložite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite susamom ili lanom.

Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.

U međuvremenu zagrejati rernu na 220°C. Smanjiti temperaturu na 200°C i peći kiflice 25-30 minuta.

Izvor: gastro.24sata.hr 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.