Obradujte vaše ukućane ukusnim i mekanim kiflicama od kojih ide voda na usta. Kvalitetno a brzo pecivo napravljeno vašim rukama…
Sastojci za testo:
500 g brašna
1/2 suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 gr kisele pavlake
125 ml vode
Sastojci za punjenje:
16 kriški kuvane šunke
16 kriški sira
1 jaje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite. Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo. Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.
Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.
Posložite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite susamom ili lanom.
Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.
U međuvremenu zagrejati rernu na 220°C. Smanjiti temperaturu na 200°C i peći kiflice 25-30 minuta.
Izvor: gastro.24sata.hr