Prepoznaj vuka u jagnjećoj koži: Samo loš čovek radi ovih 6 stvari ženi sa kojom je u vezi
Foto: freepik.es

Nečiju dobrotu nemoguće je izmeriti, ali postoje neke karakteristike prema kojima je moguće odrediti je li neko dobar čovek ili nije.

Od toga kakva je neko osoba zavisi i kako će se ponašati u ljubavnoj vezi, a stručnjakinja za veze je za portal Your Tango otkrila koje osobine karakterišu lošeg muškarca:

1. Čini vas nesigurnom

Normalno je da se ljudi koji su u vezi povremeno osećaju nesigurno, što iz ličnih razloga, što zbog nekih nerešenih konflikata. Ali taj osećaj nikako ne bi trebalo da bude neprestan. Uz muškarca koji ima dobre namere nikada ne bi trebalo da se osećate manje vrednom, naprotiv, trebalo bi da vas ohrabruje i čini da se uz njega osećate bolje (baš kao i vi njega).

2. Ograničava vas

reklame

U interakciji dvoje dinamičnih individualaca velike su šanse da se neki njihovi ideali neće podudarati. Ali to ne znači da ijedna osoba u vezi treba da se žrtvuje i odustane od svojih snova da bi druga mogla da ih ostvari.

Pravi muškarac ne bi trebalo da vas koči i ograničava u postizanju vaših ciljeva. Partner koji vas ceni dopustiće vam da napredujete, kako lično tako i poslovno, te će vam u tome i pomoći ako može, pa čak i samo rečima podrške.

Ako partner zahteva da odustanete od onoga čemu stremite i želite, ne zaslužuje vas. Njegove sebične potrebe ne bi smele da budu na prvom mestu i kompromisi u vezi bi trebalo da budu obostrani.

3. Narušava vašu privatnost

U svakoj zdravoj vezi treba da postoje neke jasne granice. Koliko god da ste povezani sa svojim partnerom, važno je da možete neke stvari da zadržite samo za sebe.

Ako vaš partner neprestano pokušava da naruši vaš lični prostor, na primer, čitajući poruke na vašem telefonu ili laptopu, to je znak da nema poverenja u vas, što uglavnom proizlazi iz nekih njegovih ličnih nesigurnosti.

Dobar muškarac će vam verovati i poštovaće vašu privatnost.

4. Zlostavlja vas

Zlostavljanje u bilo kojem obliku – fizičkom, emocionalnom, seksualnom ili verbalnom – nedopustivo je. Nijedna osoba ne zaslužuje takav tretman ni od koga. Pravi muškarac nikada neće učiniti ništa namerno nažao svojoj partnerki (niti ikome drugome), čak ni u kriznim situacijama, i za zlostavljanje u bilo kojem obliku ne postoji nikakvo opravdanje.

5. Vara vas

Prilika za varanje je mnogo, ali pravi muškarci se neće upuštati u avanture s drugim ženama i smišljati svakojake izgovore za svoje neverstvo. Ako vas voli, odoleće svim izazovima i ostaće veran obećanjima koje je dao kada je pristao da bude sa vama u monogamnoj vezi ili braku.

6. Omalovažava vas

Ako vas vaš partner neprestano omalovažava i čini da se osećate nesposobno, bezvredno ili neželjeno, ne zaslužuje vašu ljubav. Uz pravog muškarca treba da se osećate posebno i samouvereno, a isti takav tretman i vi treba da pružite njemu.

index.hr

loading...