Povrati energiju za tili čas: Nokautiraj prolećni umor pomoću ovog jednostavnog napitka
Povrati energiju za tili čas: Nokautiraj prolećni umor pomoću ovog jednostavnog napitka

Smanjeni unos vitamina i slaba fizička aktivnost samo su neki od uzroka prolećnog umora, koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od narandže i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rešenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pružiće vam upravo pomorandža u kombinaciji s lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijumom i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz narandže u krvotok i tako osigurava ravnomerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

reklame

To nije jedina prednost korišćenja ove zdrave namirnice. Takođe će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a nedavna medicinska istraživanja pokazala su da redovno korišćenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni pritisak.

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak ishrani, ali bez termičke obrade jer bi kuvanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, sosove, salate i supe.

Sok od pomorandže i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova je priprema brza i jednostavna.

Sastojci:

3 oljuštene pomorandže
1 kašika lanenog ulja
1 dl hladne vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmešajte. Ako nemate blender, ručno iscedite sok od pomorandže, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promešajte.

zadovoljna.hr

loading...