bundeva, čorba, potaž, foto pixabay

Bundeva je odlična namirnica za sve one koji vode računa o svom zdravlju, pa se kao takva mora naći na jesenjoj trpezi svake domaćice. Vekovima je bila glavna hrana indijanskih starosedelaca, a sada je kako na slanom, tako i na slatkom jelovniku ljudi širom sveta.

Sastojci: Količina:

• bundeva 700 g
• sargarepa 2 velike
• neutralna pavlaka 1/2
• vegeta,mirodjija

reklame

Uputstvo za pripremu:

Iseći bundevu na kocke (oko 2cm), iseckati i sargarepu pa sipajte vode samo toliko da prelijete povrće. Kuvajte oko 30 min, kad provri kuvajte na umerenoj temperaturi.

Kad je povrće kuvano odlijte malo vode ali je sačuvajte da dodate ako bude pregusto. Ispasirajte štapnim mikserom i dodajte 1/2 pavlake. (Tada ako je pregusto dodajte vode da bude kašasto)

Začinite vegetom, po zelji moze malo i mirodjije.

Takodje mozete jesti sa kasikom kisele pavlake ili kiselog mleka.

stil.kurir.rs/zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.