Fiš paprikaš
Fiš paprikaš

Potrebno je za 4 osobe:

500 g ribe pangasijus
2 glavice crog luka
1 ljuta papričica
2 dl soka od paradajza
1dl belog vina
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašičica crvene tucane paprike
2 lovorov lista
4 kašike ulja
200 g širokih rezanaca
malo soli
malo biber
malo suvih začina

reklame

Crni luk iseckajte na najsitnije (može i u blenderu). Ispržite luk na malo ulja da dobro omekša. Ljutu papriku isecite na sitne kockice i dodajte luku. Nalijte vode te nastavite dinstanje. Dodajte sok od paradajza, posolite, pobiberite, začinite, dodajte mlevenu papriku, tucanu papriku, lovorov list i belo vino. Dinstajte dvadesetak minuta na laganoj vatri. Na kraju dodajte ribu isečenu na komade i kuvajte oko 30-40 minuta lagano. Dok kuvate povremeno lagano promešajte, a pred kraj kad je riba skuvana samo protresite šerpicu, da se riba ne bi raspala. Paprikaš poslužite sa rezancima koje ste predhodno skuvali.

Recepti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.