Posni paprikaš od povrća
Posni paprikaš od povrća

Posni paprikaš od povrća: Vreme je posta, i bez obzira da li postimo iz verskih ili zdravstvenih potreba, određeni stručnjaci kažu kako je post izuzetno koristan za naše telo i kako bi takav režim ishrane trebali često da primenjujemo.

Jedno vrlo jednostavno i ukusno jelo je paprikaš od povrća sa ili bez ribe.

SASTOJCI:

reklame

1 crni luk
3 čena belog luka
2 veće paprike
1 šargarepa, narendana
Malo iseckanog lista celera
Čaša kukuruza šećerca
Pola čase graske
Pola čase zelene boranije
4 veća krompira
500ml soka od paradajza
300ml vode
So
biber
povrćna kocka ili neki suvi zacini,
lovorov list
kašičica šećera.
Može da se stavi i crveni pasulj iz konzerve

Posni paprikaš od povrća
Posni paprikaš od povrća

PRIPREMA:

Zagrejati tiganj, dodati 4 kašike nekog ulja i posoliti malo dno tiganja. Povrće naseckati, prvo staviti crni luk, kada počne da žuti dodati beli, pržiti desetak sekundi pa dodati ostalo povrće. Dodati začine. Pržiti jos 20 sekundi i dodati sav paradajz sok i 200ml vode. Ostalih 100ml vode, pa i više ako treba, dodavati postepeno dok se paprikaš krčka, bitno je da se povrće skuva i da ne ostane suvo. Posle nekih pola sata ili kad procenite da je mekano, gotovo je.

Uz ovo mogu da se peku i fileti pastrmke, na ulju i samo posoljene. Ukoliko ne želite peći ribu, možete je očistiti i iscepkati na sitnije delove i dodati u paprikas 10 minuta pred kraj.

Uzivajte u povom posnom paprikašu od povrća…

Autor: @food_by_iv

loading...