Pogledam ti u ormar i vidim tvoje pravo lice: Garderoba otkriva ko si i šta si

Neki kažu da odelo ne čini čoveka, dok drugi tvrde suprotno. Oni smatraju da je odeća mnogo više od površnog omotača – ona izražava naše raspoloženje, društveni status, našu maštu, karakterne crte…

Odeća nas istovremeno i skriva i otkriva. Bez obzira s kojom se teorijom složili biće zanimljivo pročitati šta kažu stručnjaci o povezanosti vašeg ormara i načina na koji se nosite sa problemima u životu:

Čuvate svaki komad odeće koji ste ikad imali

Verovatno ste vrlo vezani za prošlost i teško zaboravljate. Ipak, te stvari u vašem ormaru imaju manju sentimentalnu vrednost nego što mislite.

reklame

Razmislite o zlatnom pravilu ormara: Svaki put kada kupite nešto novo, bacite nešto staro.

Nosite uglavnom neutralne boje i nemate puno modnih dodataka

Verovatno često zaglavite u psihološkoj rutini jer smatrate kako je prijatnije živeti tako nego se uzdrmavati novim događajima. Možda se i plašite da skrenete pažnju na sebe.

Razmislite o odstupanju od rutine, najpre u sitnicama, kako biste sebi stvorili malo uzbuđenja. Razveselite se nečim, čak i ako znate da to nećete često nositi.

Kupujete za broj veću odeću

Verovatno vidite svoje telo drugačije nego što jeste ili kao odraz onoga kakvo je nekad bilo.

Bilo bi dobro voditi sa sobom iskrenog prijatelja u kupovinu kako bi vam pomogao da odredite šta vam stoji. Pokušajte da ignorišete nisko samopouzdanje i kupite odeću koja vam zaista odgovara, a ne veću.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.