POBUNA MUŠKOG RODA! Širom sveta muškarci oblače suknje, a razlog je fantastičan!

Zašto muškarci na posao i u školu moraju u pantalonama i cipelama, ako je ženama dozvolojeno da idu u suknjama i sandalama?

Nesnosne vrućine ovih dana su ponovo iznele na videlo stari problem – muški dres kod je potpuno neprilagođen vremenskim uslovima. Za odlazak na posao prosečan muškarac čak i na plus 40 obavezno oblači pantalone, košulju, kravatu, pa čak i sako i rizikuje da skapa od toplotnog udara, dok žene sasvim normalno dolaze na posao u letnjoj garderobi.

To stvara dodatne probleme na radnom mestu, naročito u sve popularnijim open space kancelarijama, jer žene, koje su adekvatno obučene (tj. svučene) za vremenske prilike ne žele da se uključi klima. S obzirom da je muškarcima uvek toplije nego ženama, leti na radnom mestu za pripadnike muškog roda počinje naročiti pakao i prokuvavanje.

reklame

Upravo zbog toga se muškarci i dečaci ovih dana širom sveta bune protiv muškog dres koda i to na urnebesan način.

Ovog lika su vratili sa posla da se presvuče, jer se u kancelariji pojavio u šortsu i tako prekršio muški dres kod firme.

Njegova reakcija na naredbu šefa za kratko vreme obišla je svet putem interneta. Evo šta je on uradio:

Dvadesetogodišnem radniku u kol centru u Engleskoj dozlogrdilo je da se kuva na vrućini i kada su ga sa radnog mesta vratili kući da presvuče šorts i odene nešto prikladnije, na posao se vratio u haljini!

Umesto da dozvoli da ga obuzme bes zbog nepravde, dečko je lepo posegao u ormar svoje mame i izvukao haljinu koja je po službenom dres kodu za žene.

Slikao se i fotku postavio na internet kako bi ukazao na ovaj problem i podstakao nadležne da se nešto konačno po ovom pitanju promeni. I uspeo je u tome. Nedugo nakon njegove objave zaposleni su službenim mejlom obavešteni da od danas na posao mogu da dolaze u bermudama, tj. 3/4 pantalonama. Jedna mala pobeda koja zaista mnogo znači, složićete se…

Dečaci došli u školu u suknjama

Učenici jedne škole juče su na nastavu došli obučeni ovako:

S obzirom da im je bilo preiše vruće za pantalone, a šortsevi i bermude za njih nisu dozvoljeni, dečaci su od svojih drugarica pozajmili suknje.

Deca su ovo učinila na predlog svoje učiteljice koja je uvidela nepravdu u tome što školska uniforma za dečake ne sadrži opciju za letnje vrućine. Naime, devojčice mogu da biraju da li će na časove dolaziti u pantalonama ili suknjama, ali za dečake ovakav izbor ne postoji.

Dečaci su izjavili da se nadaju kako će škola nakon ovoga uvesti izmene u dres kod i u školske uniforme uvrstiti šortseve. U odgovoru đacima, direktorka škole je rekla da razume da su temperature visoke i da će razmotriti predlog učenika.

https://youtu.be/COt_xvGf8HQ

U Švedskoj mašinovođe upravljaju vozovima u suknjama

Kada su temperature narasle, zaposleni u železnici iskazali su svoj bunt protiv muškog dres koda tako što su na posao došli u ženskim uniformama.

“Jednostavno je previše toplo da bismo nosili pantalone” – izjavio je jedan zaposleni. Na 40 stepeni u vozovima postaje zaista nepodnošljivo, a oni su prinuđeni da u tom paklu provedu čitav dan. Dres kod kompanije zabranjuje šortseve muškarcima, ali dozvoljava i pantalone i suknje ženama. Kako bi iskazali svoj bunt zbog nepostojanja ovakvog izbora za muškarce, zaposleni su rešili da na posao dođu u jedinoj dozvoljenoj stvari u kojoj bi se osećali malo prijatnije – suknja dozvoljava protok vazduha i hladi!

Čelnici firme nisu učinili ništa da spreče ovaj urnebesni protest i nisu vratili radnike kućama zbog nošenja ženske garderobe. Umesto toga, kompanija razmatra mogućnost da promeni službeni dres kod i uvede šortseve i bermude. U međuvremenu, mašinovođama se izgleda uopšte ne žuri da se odluka donese, s obzirom da se u suknjama osećaju dobro.

Ostaje da se vidi ko će prvi u Srbiji pokrenuti ovaj trend…

besnopile.rs

loading...